Christelijke therapie

Jij bent uniek en jouw klachten en hulpvraag verschillen van die van anderen. Misschien ben je christen en wil je samen met God werken aan je herstel of vind je het gewoon prettig dat Kirsten ook christen is. Misschien ben je geen christen en spreekt deze website je erg aan. Iedereen is welkom.

Kirsten combineert als christelijk therapeut psychologische inzichten met een christelijk perspectief. Naast psychische sleutels zoals je gedachten en gedrag veranderen, krijg je geestelijke sleutels aangereikt als vergeving en identiteit in Christus.

Specialismen: zelfbeeld, burn-out en strijd in je denken

Kirsten heeft als specialismen zelfbeeld, burn-out en strijd in je denken. Op aparte pagina’s kun je lezen hoe ze jou hierbij kan helpen en wat je mag verwachten aan vruchten in je leven. Kirsten werkt veel met individuele gesprekken, maar ze geeft ook workshops. Het mooie van een workshop is dat je met een groep aan een onderwerp werkt, van elkaar kunt leren en dat de kosten per gesprek lager liggen.

Hoogsensitiviteit 

Kirsten leert hooggevoelige mensen beter omgaan met hun hooggevoeligheid. Het komt vaak voor dat mensen met burn-out klachten of negatief zelfbeeld, ook hooggevoelig zijn. Hooggevoelige personen zijn onder andere gevoeliger voor prikkels en ervaren emoties van zichzelf en anderen vaak intensiever. Kirsten kan je helpen om te ontdekken of jij ook hooggevoelig bent en je handvatten geven om je leven hier eventueel op aan te passen. Zelf is Kirsten ook hooggevoelig, ze snapt dus goed wat je ervaart.

Relatiegesprekken

Kirsten helpt mensen met relatieproblemen. Het kan zijn dat je moeite ervaart in je relatie en dat jouw partner geen hulp wil. Dan kun je bij Kirsten handvatten krijgen en inzichten opdoen waar je mee aan de slag kunt om “eenzijdig” aan je relatie te werken. Je kunt ook samen met je partner komen.

De insteek van relatiegesprekken is afhankelijk van jouw/ jullie hulpvraag. Het doel is altijd om te groeien naar meer verbondenheid, groei in communicatie en dat oude pijn tussen jullie kan worden verwerkt. Veel relaties lijden onder pijn uit verleden; dingen die je samen hebt meegemaakt of pijn uit (een van) jullie verleden. Kirsten helpt je graag om je relatie te verbeteren omdat je relatie een grote invloed heeft op hoe je je voelt.

Opbouw van de behandeling

De behandeling begint met een gratis kennismakingsgesprek waarin je kunt vertellen wie je bent en welke klachten je ervaart. Je krijgt vaak direct al eerste inzichten. Je verhaal vertellen lucht vaak al erg op. Aan het einde van het gesprek maak je een afspraak voor een vervolggesprek.

In het tweede gesprek is er ruimte om dieper in te gaan op jouw levensverhaal of de achtergrond van je klachten. Als je liever meteen aan de slag wilt, volgen praktische handvatten en de eerste stap van de behandeling.

Tijdens de gesprekken besteed je samen met Kirsten aandacht aan de wortel van het probleem. Daar vanuit werk je aan vaardigheden om sterker in het heden te staan en het verleden achter je te laten. Je bespreekt hoe je beter met de gevolgen van je verleden of een probleem om kunt gaan. Ook onderzoek je welke factoren meespelen in het standhouden van het probleem en hoe je hiermee kunt breken.

In praktijk brengen

Om meer vruchten van je behandeling te zien, is het handig als je het geleerde thuis in praktijk brengt. Het kan helpen om dingen op te schrijven en/of te vertellen aan je partner of een andere naaste. Zo kun je de handvatten en inzichten meer eigen maken. De vernieuwing van gedachten en gedrag is een proces dat energie en tijd kost.

Samen met God gaan we van probleem naar de oplossing: herstel van lichaam, ziel en geest zodat je meer vrede, vreugde en vrijheid gaat ervaren.

Als deze werkwijze je aanspreekt, kun je contact met Kirsten opnemen. Bijvoorbeeld om een afspraak te maken voor een gratis kennismakingsgesprek.