Dromen zijn bedrog…. of toch niet?

Ieder mens heeft dromen. Iets wat je het allerliefst zou doen. Waar je vroeger al naar uit keek om te doen in je leven. Maar leef jij je droom? Doe jij waar je hart naar verlangd, waar je warm voor loopt en energie van krijgt?

Je droom achterna jagen kost soms veel. Soms moet je alles achter laten wat vertrouwd was en een moeilijke stap nemen. Gaan. Weggaan uit je vertrouwde baan, omgeving, netwerk. Gaan. Gaan op weg naar je droom. Een nieuw beroep, een nieuw huis, een nieuwe omgeving of …

Onze droom achterna

Zelf zijn mijn man en ik een jaar geleden verhuisd. Onze droom achterna. Een droom die God op ons hart heeft gelegd en die meerdere keren bevestigd is. Onze droom was: Dichterbij familie wonen. Terug naar mijn roots. Een schitterend huis waarin bijna al onze wensen zijn uitgekomen (en we hadden een lange wensenlijst). Een praktijkruimte aan huis waar ik met veel plezier kan werken. Een samenwerking met andere christelijke psychologen, waardoor ik collega’s heb, intervisie en groeimogelijkheden. En… ik denk dat er nog meer is in onze droom wat we nog mogen ontdekken. God gaat steeds onze verwachtingen te boven, dus wie weet wat er nog voor ons ligt?

Op weg naar jouw droom

Leef jij je droom?

Geniet jij van je werk? Of kost het je alleen energie en ga je er met tegenzin heen? Woon je naar het zin of zou je een stap willen wagen? Ben je tevreden met je leven? Of verlang je naar meer?

Wat houd je tegen om een stap te zetten? Een stap richting het vervullen van je droom? Ik geloof dat je jouw droom niet zomaar hebt gekregen. Ik geloof dat God een verlangen in je hart heeft gelegd wat echt bij jou past. Hij nodigt jou uit om stappen te zetten richting het vervullen van je droom.

Dan is jouw droom niet meer bedrog!

De Droomgever

In het boek “Droomgever” beschrijft Bruce Wilkinson hoe je jouw droom ontdekt en kunt realiseren. Hij doet dit op boeiende wijze. Hij beschrijft hoe je ontdekt wat je droom is en ook wat je tegenkomt bij het najagen van je droom. Want vaak moet je ergens doorheen breken. Het vertrouwde achter laten. Door een muur van angst heen. Reuzen verslaan. Door een periode van droogte, woestijn. Je ervaart verschillende beproevingen, maar weet dat je als je volhoudt kunt gaan leven in je droom.

Bruce reikt ook sleutels aan, hij is in het boek jouw “droomgids” om je doel te bereiken.

Er is altijd hoop, ook als alles kapot lijkt

Tegenslagen en beproevingen

Onze reis naar “Alkmaar” (we wonen in een dorp aan Alkmaar vast) is niet helemaal vlekkeloos gegaan. We gingen op weg, maar hadden geen zekerheden. We moesten alles achterlaten en wisten niet wat we daar zouden krijgen. Mijn man had nog geen baan, ik nog niet genoeg werk. En in het begin vonden we het hier wonen niet makkelijk. We kenden hier bijna niemand. De verhuizing was zwaar. Het duurde best lang voor ik nieuwe cliënten kreeg. We hadden meerdere financiële tegenvallers waardoor we heel krap kwamen te zitten met geld. Ons leven schudde aan alle kanten.

Nu zijn we een jaar verder, de dag dat ik dit schrijf is het precies een jaar geleden dat we de sleutel kregen. En veel is op zijn plek gekomen. Mijn praktijk is gegroeid, ons huis mooi ingericht, mijn man geniet van zijn nieuwe baan, ons netwerk groeit, we hebben een kerkelijk thuis gevonden. En we genieten van regelmatig contact met familie. Kortom, voor nu leven we echt in onze droom!

Tot God weer aan ons gaat schudden en het tijd is voor een volgende stap… We zijn immers nooit uitgeleerd of “uitgedroomd”. Er zijn altijd weer nieuwe dingen om naar toe uit te zien.

Stap voor stap richting jouw droom

Zet een stap

Leef jij al jouw droom? Durf jij een nieuw avontuur aan om te groeien in je droom of je droom na te jagen? Wil je ontdekken wat jouw droom is of weer geloof krijgen dat je jouw droom waar kunt maken? Het boek “De Droomgever” is een echte aanrader en reikt je veel sleutels aan.

Waar wacht je nog op?

En als je het lastig vindt om te ontdekken wat je droom is of hoe je deze waar kunt maken. Neem dan contact met me op. Ik help je graag in jouw ontdekkingstocht zodat jij je passie en dromen ontdekt en in het plan van God voor je leven kunt wandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait