Mijn verhaal

In deze blog vertel ik een onderdeel van mijn verhaal. Wat ik met jullie deel heeft te maken met mijn specialisaties: zelfbeeld, burn-out en strijd in je denken. Ik heb op deze drie terreinen mijn worstelingen gehad. Doordat ik hier overwinningen in heb behaald, heb ik autoriteit gekregen om juist op deze gebieden tot zegen te zijn voor anderen. Wat de duivel ten negatieve voor mij wilde gebruiken, kan ik omkeren in de levens van anderen. Wat de duivel als wapen tegen mij wilde gebruiken, kan ik nu als wapen tegen de invloed die hij heeft in de levens van anderen gebruiken. Dit is een principe waar in de Bijbel naar verwezen wordt als er staat:

“Wij weten dat voor hen die God liefhebben, alle dingen meewerken ten goede” (Romeinen 8:28).

Mijn eigen negatieve zelfbeeld

Als jong meisje was ik onzeker en verlegen. Ik vond moeilijk aansluiting bij anderen. Ik bleef veel op de achtergrond en als ik contact maakte werd ik vaak afgewezen of buitengesloten. Dit heeft veel impact gehad op mijn zelfbeeld, als iemand niet wist wat haar waarde was, was ik dat wel.

Door de jaren heen ben ik open gebloeid. Ik ben naar een Bijbelschool gegaan in Zwitserland, weg bij familie en vrienden en nu moest ik het zelf doen. Ook in mijn studententijd had ik weinig bekenden om op terug te vallen en moest ik zelf een netwerk opbouwen. Dat is gelukt! Ik kreeg vrienden en ook mogelijkheden om iets te doen met mijn talenten. Ik merkte dat ik goed was in organiseren, dat ik leiding kon geven aan groepen en dat mensen graag naar me toe kwamen met hun verhaal omdat ik goed kon luisteren. Juist in een andere omgeving kreeg ik kansen om te groeien.

Gedurende deze jaren was ik nog wel onzeker. Ik droeg vaak een masker zodat anderen niet echt konden zien hoe ik me voelde of wat ik ergens over dacht. Dit gaf veel spanning en voelde op momenten erg eenzaam. Het voorkwam dat ik troost en hulp kon krijgen, ik deed immers alsof het allemaal wel prima ging.

Een belangrijke doorbraak kwam toen ik groeide in geloof. Onder andere door conferenties van Vrij Zijn en Herman Boon, gingen mijn geestelijke oren en ogen open. Ik heb afgerekend met negatieve boodschappen en leugens uit mijn verleden en heb mezelf leren zien hoe Jezus mij ziet. Dat is een proces geweest van vallen en opstaan en in sommige periodes wankel ik nog wel, maar de basis is nu oké! Ik weet dat ik waardevol ben, een meesterwerk. God heeft mij talenten gegeven die ik in mag zetten voor anderen, zodat zij ook gaan zien wat hun waarde is!

Ik beschrijf in de blog Ben ik goed genoeg uitgebreider mijn proces naar meer zelfvertrouwen. Ik geef daar ook adviezen waar je zelf mee aan de slag kunt als jij worstelt met een negatief zelfbeeld. Op de pagina “negatief zelfbeeld” lees je meer over de behandeling die ik aanbied en wat de vruchten ervan zijn voor jou.

Mijn eigen burn-out klachten

Meerdere keren ben ik behoorlijk over mijn grenzen gegaan en was ik overspannen. Vaak door verschillende redenen. Hoewel ik hoop dat ik het nooit meer mee hoef te maken, heb ik er wel veel van geleerd. Ik zal een paar dingen noemen:

  • Ik heb geleerd aan welke stress signalen ik kan merken dat ik gas terug moet nemen.
  • Ik heb geleerd dat rust en ontspanning een essentieel onderdeel van mijn leven is, als ik geen tijd neem om te ontspannen of een periode te weinig slaap, merk ik dat mijn veerkracht afneemt.
  • Ik heb geleerd dat ik van nature geneigd ben om een “stresskip” te zijn, dat ik erg gevoelig ben voor stress en spanning. Naast dat ik dit heb geleerd, weet ik nu ook hoe ik daar anders mee om kan gaan. Bijvoorbeeld door controle meer los te laten en hulp te vragen als stress toch toeneemt.

De afgelopen jaren gaat het goed met mij, ik merk mijn grenzen op tijd en kan dan goed handelen. De ervaring die ik heb opgedaan gecombineerd met kennis over de menselijke psyche, zet ik graag in om anderen te helpen om gezonde grenzen te stellen en uit hun burn-out te komen.

Op de pagina Burn-out lees je meer over de behandeling die ik aanbied en wat de vruchten ervan zijn.

Mijn eigen strijd in mijn denken

Op 2 januari 2007 kreeg ik een ongeluk. Ik botste tegen een andere fietser op en brak mijn enkel op een nare manier. Naast veel pijn en een lange revalidatie, heb ik een periode erg veel angst gekend. Ik dacht als ik fietste vaak “een ongeluk is niet te vermijden” en “als iemand tegen me aanrijdt, kan ik zo weer iets breken”. Het was me overkomen, dus er zat een kern van waarheid in. De kans dat je iets breekt is alleen minder groot dan dat ik inschatte. Ik zat vast in een web van negatieve gedachten die me erg angstig maakten. Zo angstig dat ik soms van mijn fiets afstapte en hele einden ging lopen. In die tijd fietste ik zo’n 5 uur per week, dat ik angst ervoer was heel vervelend, het had veel invloed in mijn leven.

Mijn oplossing? Ik zocht hulp bij een pastoraal medewerker die mij onder andere veel uitlegde over geestelijke strijd. Door gesprekken met haar werden patronen in mijn leven helder en ging ik zien hoe ik in geestelijke strijd verwikkeld was geraakt. Het bleef niet bij praten, er is ook voor mij gebeden en er zijn dingen verbroken. Daarna was mijn angst véél minder! Nog niet weg, ik moest ook nieuwe patronen aanleren, leren om door te fietsen en situaties niet meer te vermijden. Maar de angst liep minder hoog op.

Later ben ik me meer gaan verdiepen in geestelijke strijd. Zowel door trainingen als door het lezen van boeken, bezoeken van conferenties en uitstappen in bidden voor anderen. Uit ervaring weet ik hoe geestelijke strijd invloed kan hebben op je leven, ik heb jullie nu maar een onderdeel verteld. Je hoeft er niet mee te blijven worstelen, je kunt je denken leren vernieuwen en de strijd in je denken winnen.

Op de pagina “strijd in je denken” lees je meer over de behandeling die ik aanbied en wat de vruchten ervan zijn

Jouw verhaal als zegen voor anderen

Door het delen van mijn verhaal wil ik je laten zien dat ik weet waar jij doorheen gaat. Ik wil naast je lopen en echt samen jouw weg gaan naar herstel. Ik weet welke hindernissen je tegen kunt komen en heb uit eigen ervaring en door mijn opleiding verschillende handvatten beschikbaar om je te helpen. Zodat ook voor jou de dingen die de vijand heeft bedacht om jou te beschadigen, omgekeerd kunnen worden en dat jij ook tot zegen mag zijn voor anderen.

Spreekt dit je aan en wil jij ook stappen zetten om meer vrede, vreugde en vrijheid te ervaren? Neem dan contact op met Kirsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait